Kaikki tuki nuorille

Kirjoitin mielipidekirjoituksen Lapin Kansaan nuorten hyvinvoinnista ja koronan vaikutuksista nuoriin. Nuoriso-ohjaajana olen hyvin huolissani siitä, miten nuoret jaksavat ja onko heillä ketään jolle puhua. Nyt on aika tukea nuoria ja nuorten kanssa työtä tekeviä, jotta kukaan ei jäisi yksin.

Nuorten hyvinvointi on vaakalaudalla. Uutisissa on tuotu esiin nuorten haasteita korona-aikana. Opiskelu ei suju, ei pääse näkemään kavereita, harrastukset on tauolla, nuorisotilatkin on joissakin paikoissa kiinni ja niin edelleen.

Miten voimme ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja koronan vakavia negatiivisia vaikutuksia nuoriin? Nuorten hätä tulee ottaa vakavasti ja sen suhteen tulee tehdä nopeita toimia. Onko nuorille paikkaa, johon mennä tai henkilöä, jolle soittaa kun ei enää jaksa ja ahdistaa?

Mieli ry kertoo, että huoli koronaviruksesta näkyy kriisipuhelimessa ja Sekasin-chatissa. Chatissa nuoren oloa pyritään rauhoittamaan ja miettimään keinoja, joilla oloa voi helpottaa. Myös opiskelijajärjestöt, kuten Suomen lukiolaisten liitto ja Suomen ammattiin opiskelevien liitto ovat ottaneet kantaa nuorten ahdinkoon ja mielenterveyden haasteisiin.

Entä kun nuori ei pääse puhumaan kriisipuhelimeen tai viesti Sekasin-chatissa ei mene perille? Entä jos nuori ei saa aikaa koulukuraattorille tai terveydenhoitajalle? Kenelle nuori voi purkaa ahdistustaan?

Ennaltaehkäisevä nuorisotyö nuorisotiloilla ja kouluissa sekä harrastuksissa ovat tärkeitä syrjäytymisen ehkäisemisessä. Jos nuorisotilalle ei pääse koronan takia, olisi nuoriso-ohjaajan hyvä olla tavoitettavissa sosiaalisen median eri kanavissa. Kysytään nuorilta, mitä heille kuuluu ja osoitetaan tukemme.

Kirjoittaja on nuoriso-ohjaaja ja sosionomi.

Julkaissut anniinakumpula

Olen 22-vuotias ylioppilas ja sosionomi (AMK) sekä ehdolla kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa Kemissä. SDP

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: