Ammattiin valmistuminen ja lähestyvät kuntavaalit

Valmistuin Lapin ammattikorkeakoulusta. Tuntuu aika uskomattomalta sanoa se ääneen. Valmistuin 9.4.2021 sosionomiksi. Voisinko jopa sanoa, että unelma-ammattiin. Piti ottaa viikonloppuna valmistujaiskuva vaalivideon kuvailun yhteydessä, mutta se hieman unohtui. Pitänee jossain vaiheessa ottaa sellainen edustava potretti. Onneksi se paperi ei vanhene. Kevät on jo pitkällä ja eilen olisi pitänyt olla vaalipäivä. Tuloksia saadaan jännittää sitten kesäkuussa 13. päivä.

Eilen vaalijuttuja miettiessäni ja tehdessäni tuli mieleen, että vaalityö on kallista. Mielelläni käytän omaa aikaa vaalijuttuihin ja asioiden tutkimiseen, koska pidän siitä, mutta jos minulla olisi enemmän rahaa käytettävissä voisin suunnitella todella hienoja juttuja ja vieläpä toteuttaa ne. Onneksi sosiaalisen median päivittäminen tai blogin kirjoittaminen ei maksa mitään. Koen, että omalla positiivisella asenteella ja omia ajatuksia avaamalla tavoitan he, jotka minua haluavat vaaleissa äänestää ja jotka jakavat ehkä samoja huolia kuin minä tai samoja ajatuksia. Kaikesta ei tietenkään tarvitse olla samaa mieltä, mutta minusta on hyvä käydä keskustelua asioiden eri puolista ja pohtia erilaisia näkökulmia oman näkökulman lisäksi.

Viikonloppuna pyörittelin päässä myös sloganeita, sillä olen halunnut jo pitkään keksiä omille ajatuksilleni tiivistävän lausahduksen. Minun lausahduksen taustalla on se ajatus, että nuoria ei edelleenkään kuulla tarpeeksi kunnan päätöksenteossa. Esim. Nuorisovaltuusto toimii hienosti jo nuorten äänenä, mutta jotain vielä puuttuu – konkreettinen kuuleminen. Siksi haluankin olla ”Nuorten ääni”. Kuuntelen kaikkia kuntalaisia, mutta painotan tällä sitä, että nuoria ei saa unohtaa missään vaiheessa päätöksenteossa. Nuorten ääni on tärkeää myös itse vaaleissa. Vaaleissa todella moni nuorista jättää äänestämättä, mikä vaikuttaa jo suoraan siihen, keitä valtuustossa istuu ja kuuluuko nuorten ääni.

Jos olet joskus miettinyt, että olisi mukava vaikuttaa enemmän oman kunnan asioihin ja olisit ehkä halukas asettumaan ehdollekin, vielä on aikaa 4.5. asti. Jos herää kysymyksiä tai ajatuksia koskien vaaleja, voit olla yhteydessä minuun tämän blogin kautta, somessa (IG, Facebook, Twitter) tai sähköpostitse anniina.kumpula@outlook.com. Mietitään yhdessä. 🙂

Hyvää alkanutta viikkoa ja mukavaa kevään jatkoa! Vaaleja kohti mennään.

Tärkeät päivämäärät vaaleissa:

  • ehdokashakemusten jättöpäivä: 4.5.2021
  • ehdokasasettelun (ml. ehdokasnumerot) vahvistaminen: 14.5.2021
  • kotiäänestykseen ilmoittautuminen päättyy 1.6.2021 klo 16
  • ennakkoäänestys kotimaassa: 26.5. – 8.6.2021
  • ennakkoäänestys ulkomailla: 2. – 5.6.2021
  • vaalipäivä sunnuntai 13.6.2021
  • tulosten vahvistaminen: 16.6.2021 
  • valtuustot aloittavat työnsä 1.8.2021.

Julkaissut anniinakumpula

Olen 22-vuotias ylioppilas ja sosionomi (AMK) sekä ehdolla kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa Kemissä. SDP

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: