Miksi halusin mukaan politiikkaan?

Olen pohjimmiltani luonto- ja tasa-arvoaktivisti.

Ilmastokriisi on todellinen asia, jota ei voida enää sivuttaa. Ei arjessa, työpaikoilla, kotona, naapurustossa, kuntapolitiikassa, eduskunnassa.. Se koskettaa meistä ihan jokaista. Jokaisen kunnan tulee kantaa vastuu ja tehdä kunnianhimoisia ilmastotoimia.

Tasa-arvoa tulee edistää ja siitä tulee pitää kiinni. Tasa-arvo, kuten muut ihmisoikeudet, kuuluvat kaikille. Samoin kuin ilmastoasiat, tasa-arvo tulee ottaa huomioon kaikessa päätöksenteossa. Luontokato ja epätasa-arvoisuus aiheuttavat molemmat eriarvoisuutta, pahoinvointia ja epävarmuutta.

On paljon muitakin tärkeitä asioita ilmaston ja tasa-arvon lisäksi. Demokratia, oikeudenmukaisuus, yhdenvertaisuus, osallisuus, vaikuttaminen, tasa-arvoinen äänioikeus jne. Näitä tulee vaalia yhtä kunnianhimoisesti ja mielestäni jokaisen poliitikon tulisi seistä näiden takana sekä toimia näiden arvojen ja periaatteiden mukaan.

Olen nuoresta asti halunnut tehdä työtä ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja turvatakseni edellä mainittuja asioita. Olen ollut monessa mukana – tukioppilas- ja tuutoritoiminnassa, opiskelijakunnassa, opiskelijajärjestössä ja vapaaehtoistyössä. Kaikki ovat ohjanneet minua yhä enemmän vaikuttamisen ja politiikan suuntaa, sillä olen huomannut kuinka paljon hyvää voi saavuttaa tekemällä hyviä asioita. Alan valintaan on myös vaikuttanut halu auttaa. Olin ensin menossa opiskelemaan lähihoitajaksi, mutta mutkan kautta löysinkin itseni Kemistä opiskelemassa sosionomiksi. Titteli ei ole minulle tärkein seikka, vaan se, että voin työskennellä ihmisten parissa ihmisten hyväksi – ihmisenä ihmiselle.

Julkaissut anniinakumpula

Olen 22-vuotias ylioppilas ja sosionomi (AMK) sekä ehdolla kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa Kemissä. SDP

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: